Blogosfera

Joanna Senyszyn: Damy radę PiSowi

Data dodania: 2016-01-05 09:10

adowoleni wiedzą, że lepsze jest wrogiem dobrego, więc niczego nie chcą zmieniać. Tym bardziej teraz, kiedy już wiadomo, że dobra zmiana jest na gorsze.

Niezadowoleni chcą zmienić wszystko i składają obietnice, zwłaszcza noworoczne.
Najczęściej, że rzucą palenie, picie, jedzenie, żonę/męża, kochankę/kochanka, a nigdy tylko ziemię, skąd ich ród. Przyrzekają, że będą lepsi dla partnera, dzieci, rodziców, podwładnych, psa/kota. Solennie postanawiają czas tracony na TV, FB, TT poświęcać rodzinie i dzieciom. Także więcej zarabiać, czytać, gimnastykować się, spacerować. Uroczyście ślubują nie klócić, nie przeklinać, rzadziej chodzić do knajpy, a częściej do dentysty i kościoła.

Ponieważ wszystkie postanowienia są realizowane najwyżej do połowy stycznia, po roku wracają niczym bumerang. Zazwyczaj w coraz gorszej wersji. Jeśli w 2015 roku przyrzekliśmy schudnąć 10 kg, zreperować cieknący kran i 7 zębów, to teraz powinniśmy już schudnąć 20 kg, zafundować sobie protezę i wymienić armaturę.

Aby się nie stresować, nie podejmujmy zobowiązań. Z naddatkiem wystarczą te, które funduje PiSowska władza. Rząd nas zlustruje, odchudzi, pozbawi publicznych praw i mediów oraz możliwosci dochodzenia swoich racji przed sądami i TK, umoralni świątobliwymi występami prezydenta Dudy, premier Szydło i ojdyra Rydzyka, rozrusza obowiązkowym udziałem w smoleńskich miesięcznicach.
I tak nas rozwścieczy, że damy radę skończyć z kaczyzmem, czego moim Czytelnikom i sobie serdecznie życzę.

Zobacz profil polityka: Joanna Senyszyn