Marek Niedbał

Urodziłem się 7 maja 1975 roku w Tychach. Pierwsze 15 lat mojego życia spędziłem w Katowicach – Murckach, gdzie ukończyłem szkołę podstawową. Gdy miałem 15 lat przeprowadziłem się wraz z rodzicami do Tychów, gdzie w Urbanowicach dostaliśmy w spadku dom po mojej prababci.

Mój tata był długoletnim pracownikiem kopalni MURCKI, następnie BOŻE DARY, a obecnie pracuje w Tyskim Zakładzie Usług Komunalnych. Mama pracowała w Katowickim Przedsiębiorstwie Robót Inżynieryjnych OBM-4 w Tychach, Zarządzie Inwestycji Produkcyjnych Śląskiego Zjednoczenia Budownictwa Miejskiego w Katowicach, a w latach 1973–2001 w FSM Tychy później Fiat AutoPoland i COMAU. Obecnie jest emerytką.

Mam młodszego brata Janusza (1981 r.), który przez trzy lata uczył historii w Liceum Ogólnokształcącym Nr 2 im. Norwida w Tychach. Aktualnie jest lektorem języka angielskiego oraz współpracuje z katowickim teatrem “Gry i Ludzie”.

Wykształcenie: – mgr Politologii Uniwersytetu Śląskiego

– ukończone studia podyplomowe na Akademii Ekonomicznej w Katowicach na kierunku „Zarządzanie Przedsiębiorstwem – HKK Harzburg Kolleg Katowice”

– w trakcie studiów podyplomowych na Politechnice Śląskiej, Wydział Inżynierii Środowiska i Energetyki na kierunku “Audyting energetyczny w budownictwie”.

Praca:
– od 1999 roku prowadzę własną działalność, której głównym przedmiotem jest pośrednictwo i doradztwo finansowe.

– od 2002 do 2009 roku pracowałem w komunalnej spółce gminnej na stanowisku dyrektora ds. handlowych.

– od ponad roku pracuję w zachodniej firmie z branży recyklingu jako prezes zarządu.

Radny Miasta Tychy
  • Adres: